Fortsat benyttelse af containerterminalen i Østhavnen i 2022

Pr. 1/1 2023 overtager Port of Aalborg drift og udvikling af containerterminalen i Østhavnen i et nyt, vækstorienteret setup. Resten af 2022 vil Royal Arctic Line afvikle sine aktiviteter på containerterminalen, så den er klar til overtagelsen. Men kunder og samarbejdspartnere kan fortsat benytte terminalen imens.

I resten af 2022 er der rig mulighed for at fortsætte aktiviteterne på containerterminalen. Der er fast ugentligt anløb med Unifeeder, som er forankret hos stærke rederier som CMA CGM, OOCL & Evergreen, ligesom andre rederier også benytter containerterminalen i Aalborg enten via skib eller bane.

Benyttelse af terminalens services

Terminalens services kan benyttes som hidtil – eks. kvalitetstjek og rengøring af containere, PTI-tjek og klargøring af køle-/frysecontainere, småreparationer og lignende. Disse services udføres på terminalen og værkstedet, mens større boksreparationer på både tørlast og køle-/frysecontainere først vil kunne tilbydes fra starten af 2023, hvor Port of Aalborg overtager containerterminalen, og værkstedet overgår til en ny aktør.

Åbningstider 2022

Åbningstider resten af 2022 er kl. 07.00-15.45. Der er dog mulighed for udvidet åbningstid indtil kl. 17.00, hvis der aftales specifikke ind- og udleveringstidspunkter med gaten på tlf. +45 24639762 eller mail droe@ral.dk. Dette skal ske på selve dagen inden kl. 12.00.

Fremtidig udvikling i samarbejde med brugerne

Port of Aalborg er i øjeblikket i fuld gang med udvikling af det nye setup for containerterminalen, så den fremover bliver en endnu stærkere vækstdriver for erhvervslivet i Nordjylland – og særligt brugerne af terminalen.

Potentialet er stort! Der er 100.000 m2 ledig containerterminal med masser af plads til udvikling inden for bl.a. depot til fyldte eller tomme containere fra skib eller bane, pakhuskapacitet, toldoplag, 1,5 km anløbskaj ved terminalen til servicering af skibe, brug af mobilkraner, jernbanespor direkte ind på terminalerne, RO-RO anløb med mere. Alt sammen noget, vi på både kort og lang bane ønsker at udvikle sammen med vores kunder, samarbejdspartnere og andre aktører med interesse for containermuligheder til og fra Nordjylland.

Klik her og læs mere om planerne for den nye containerterminal.

For yderligere informationer kontakt venligst:

  • Drift: Søren Bæk, Director of Operations, Port of Aalborg A/S, tlf. +45 23 10 98 40 eller sbc@portofaalborg.com
  • Salg og udvikling: Rasmus Munk Kolind, Senior Commercial Manager, Port of Aalborg A/S, tlf. +45 29 20 72 06 og rmk@portofaalborg.com