QNorth: Nyt CSR-samarbejde

Port of Aalborg har indgået et nyt CSR-samarbejde med kvindehåndboldklubben EH Aalborg og flere lokale virksomheder for at skabe flere aktiviteter og muligheder for piger og kvinder i Nordjylland.

EH Aalborg er Aalborgs førende kvindehåndbold-klub med elitehold fra U15 til senior, og klubben er kommet godt fra start i denne sæson og ligger på førstepladsen. Det ligner pt. en oprykning til landets bedste række, Kvindeligaen, og der løber med garanti mange piger rundt i de nordjyske håndboldhaller med drømmen om engang at iføre sig den sort-hvide spillerdragt.

– Som Nordjyllands førende kvindehåndboldklub har vi et ansvar som rollemodeller for de mange unge håndboldtalenter, og vi vil gøre vores yderste for at skabe de bedst mulige rammer for dem både nu og i fremtiden, siger Henrik Skals, direktør hos EH Håndbold.

Derfor har håndboldklubben indgået et sponsor- og CSR-samarbejde med lokoale virksomheder ved navn QNorth. Det grundlæggende formål med QNorth er at skabe værdi for områdets piger og kvinder samt styrke grundlaget for kvindesport og eksisterende foreninger i Nørresundby og opland, hvor EH Aalborg har sin hjemmebane. Med EH Aalborg som facilitator vil foreningen skabe kulturelle og sportslige aktiviteter med fokus på håndbold og sociale fællesskaber – målrettet piger og kvinder.

Der er allerede bred opbakning til projektet i Aalborg. I november blev der afholdt stiftende generalforsamling, hvor bestyrelsen blev konstitueret bestående af EH Aalborg, Port of Aalborg, Luksusbaby og Sparekassen Vendsyssel. Sidstnævnte er repræsenteret ved Afdelingsdirektør Erhverv, Monica Aaen.

– Det er vigtigt, at vi i Aalborg har kvindeeliteklubber, så vi sikrer, at de unge piger og kvinder, der arbejder eller studerer i byen, ikke skal forlade området for at få opfyldt deres sportslige ambitioner. Vi skal kunne tilbyde en kvindeeliteklub, som kan give sportslige og kulturelle oplevelser tilbage til hele oplandet, og det starter med opbakning fra erhvervslivet, siger Monica Aaen.

For Port of Aalborg er det heller ikke et tilfælde, at netop dette CSR-samarbejde er valgt.

– Som en stor erhvervsaktør i byen har vi et ansvar for at bidrage til grundlaget for et godt liv for borgerne i både arbejds- og privatlivet. Derfor er CSR en integreret del af vores strategikoncept, siger Claus Holstein, adm. direktør hos Port of Aalborg, og fortsætter:

– Det har været vigtigt for os at tegne et partnerskab, hvor vi kan være med til at gøre en forskel, men hvor vi også får noget tilbage. Dét gør vi med QNorth, hvor vi medvirker til at skabe aktiviteter specielt rettet mod piger og kvinder, samtidig med at vi støtter kvinders muligheder for at dyrke elitesport lokalt.

QNorth består af EH Aalborg, Sparekassen Vendsyssel, Port of Aalborg og Luksusbaby, men planen er at udvide kredsen, og der er allerede dialog med flere interesserede virksomheder.