Tre Cool East-legater skal fremme fællesaktiviteter i Aalborg Øst

Det samfundsansvarlige projekt Cool East, som Port of Aalborg er en del af, giver Aalborg SeniorSport et økonomisk rygstød til at fremme aktivitet og fællesskab i Aalborg Øst.

I slutningen af 2020 uddelte Cool East, et samfundsansvarligt projekt faciliteret af Aalborg Pirates og en række virksomheder, fem legater a 5.000 kroner til forskellige sportslige og kulturelle initiativer i Aalborg Øst, der har positiv indvirkning på sports- og kulturlivet såvel som socialt i bydelens lokalsamfund.

Legaterne bragte stor glæde i Aalborg Øst, så nu genoptages projektet, og den næste modtager er Aalborg SeniorSport, som er en forening for aktive seniorer. Aalborg SeniorSport faciliterer motions- og kulturaktiviteter som blandt andet sport, rejser, sang, musikarrangementer, foredrag og andre aktiviteter med ét formål for øje: at bringe mennesker sammen i et godt og hyggeligt fællesskab.

– Aalborg SeniorSport samler de seniorer, der gerne vil være aktive med ligesindede på både motionsmæssigt og oplevelsesmæssigt plan, og det passer rigtig godt med vores mission om at bidrage til, at Aalborg Øst er et godt sted at bo. Vi håber, de tre legater kan være med til at skabe endnu bedre rammer for fællesskab i bydelen, siger Ole Brøndum, bestyrelsesformand i Cool East.
Foreningen tildeles tre legater a 5.000 kroner hver til tre forskellige initiativer i Aalborg Øst:

Igangsætte motionstilbud i Aalborg Øst i samarbejde med Himmerland Boligforening. I den forbindelse er det ønsket at samarbejde med projektet ”Sig hej til din nabo”, der er med til at bringe beboere i boligforeningerne tættere sammen.
Styrke samarbejde med foreningssamarbejdet AAB Hallen og kulturinstitutionen Trekanten med fokus på holdtræning og udendørs events.
Fremme motion på arbejdspladserne med fyraftensturnering mellem virksomhederne.
Aalborg SeniorSport har et klart, socialt formål med de tre indsatser.

– Vi er meget taknemmelige for, at vi har fået tildelt tre legater, som vi vil bestræbe os på at omsætte til nogle rigtig gode motionstilbud, hvor vi rammer bredt og skaber fællesskab og sparring med øvrige lokale enheder. Vi ønsker at blive et ekstra ben i de mange spændende indsatser, der sker i Aalborg Øst, og vi glæder os meget til samarbejdet i det område, hvor solen står op, siger Kirstine Langagergaard, sportschef, Aalborg SeniorSport.

For flere informationer kontakt:

Ole Brøndum, bestyrelsesformand i Cool East, tlf. 31 95 30 31 og ob@portofaalborg.com
Kirstine Langagergaard, sportschef, Aalborg SeniorSport, tlf. 21 63 32 11 og kirstine@langagergaard.dk