Port of Aalborg og TL Byg i innovativt partnerskab om stort byggeri i Østhavnen

Port of Aalborg og TL Byg har indgået en helt ny form for partnerskab mellem bygherre og entreprenør omkring byggeriet af et nyt, stort kontorbyggeri i Østhavnen. Partnerskabet adskiller sig fra typiske byggeprojekter ved at prioritere samarbejde og vidensdeling i processen.

Østhavnen har de senere år udviklet sig til et af Aalborgs hastigst voksende erhvervsområder. Der er fuld gang i byggeaktiviteten, og for nylig er første spadestik til det kommende kontorbyggeri taget. Byggeriet opføres i et partnerskab mellem Port of Aalborg og TL Byg og er projekteret til 4.600 m2 kontorareal i tre etager, der placeres i tilknytning til et nyt, 10.000 m2 stort lagerbyggeri. I dette projekt har de to partnere imidlertid valgt en ny partnerskabsmodel frem for en traditionel udbudsmodel.

– Vi udvikler og opfører et kontorbyggeri i tæt parløb igennem hele processen fra start til slut, og det er ud fra en overbevisning om, at vi hver især kan bidrage med vores spidskompetencer som hhv. bygherre og entreprenør – og derved spille hinanden stærkere, siger Jesper Hoffmann, Adm. direktør i TL Byg:

Erhvervsudvikling via partnerskaber

Netop partnerskaber og stærke relationer til samarbejdspartnere er fundamentet for Port of Aalborgs udviklingsstrategi for havnens omkringliggende erhvervsområde i Aalborg Øst. Det er derfor ikke nyt for Port of Aalborg at samarbejde med entreprenører omkring et byggeri, men denne form for konstellation er en førstegangsoplevelse for både Port of Aalborg og TL Byg.

– Styrken er, at vi udvikler sammen fra A til Z, og vi kan bringe vores respektive ekspertise og erfaringer i spil igennem hele processen, så værdifuld viden og erfaring ikke går tabt i de forskellige faser. C.F Møller og Viborg Ingeniørerne er valgt som rådgivere på projektet, og jeg forventer et spændende projekt fyldt med god energi og nye opdagelser, som kan blive et forbillede for fremtidens byggeprojekter, siger Henrik Lybæk, Head of Real Estate & Property Management hos Port of Aalborg.

Byggeri med konkurrencekraft for øje

Kontorbyggeriet bliver en del af den nye udstykning i Østhavnen, Ankeret, og nogle forbinder måske et havneområde med grå, triste bygninger og tunge industrivirksomheder, men denne fordom vil de to partnere gøre op med. Der er derfor lagt stor vægt på arkitekturen og omgivelserne, så kontorbyggeriet appellerer til alle typer virksomheder lige fra dem med stort lagerbehov til højteknologiske videns virksomheder, der fylder minimalt.

– Vi skaber et moderne kontorhus – både indvendigt og udvendigt – med fokus på fleksible løsninger. De udvendige materialer er stål, aluminium og beton, der kræver minimum vedligehold, og indvendigt er det stilrent i rolige naturfarver. Væggene kan endvidere flyttes rundt, så en virksomhed nemt kan flytte ind og få præcis de rammer, de har behov for. Samtidig ligger byggeriet lige op ad en sø, hvor vi skaber grønne, rekreative rammer, som understøtter den flotte arkitektur med en skøn udsigt og mulighed for frisk luft i løbet af dagen, siger Jesper Hoffmann.

Der er også tænkt over miljøvenlige løsninger og genbrugsmaterialer i konstruktionen. Blandt andet anvendes der på parkeringsarealerne græsarmeringsbakker i genbrugsplast og knust genbrugstegl, der leder regnvandet ned og direkte ud i den nærvedliggende sø.

– I det hele taget har vi fra start været enige om prioritere smarte løsninger og lækre rammer, som understøtter en travl hverdag for de virksomheder, der flytter ind. Vi er overbeviste om, at det giver mere inspirerede og effektive medarbejdere, hvilket i sidste ende sparer virksomhederne for penge og styrker deres position i markedet, siger Henrik Lybæk.

Port of Aalborg og TL Byg er allerede i fuld gang med kontorbygningen, og byggeriet af lagerhallerne er netop sendt i udbud. Forventningen er, at de første lejere kan flytte ind i kontorbyggeriet i april 2023.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Henrik Lybæk, Head of Real Estate & Property Management, Port of Aalborg A/S, tlf. 99 30 14 44 og hly@portofaalborg.com
  • Jesper Hoffmann, Adm. direktør, TL Byg A/S, +45 40548353 og jfh@tlbyg.dk
  • Presseservice: Maja Thordahl Schou, Head of Communications, Port of Aalborg A/S, tlf. 22 61 83 08 og mts@portofaalborg.com