Port of Aalborg medvirker i ny podcast om grøn omstilling

Green Hub Denmark har netop lanceret en ny podcast-serie om grøn omstilling og herunder de teknologier og rammer, der er nødvendige for at nå 70%-reduktionsmålet. I andet afsnit medvirker vores Commercial Manager Real Estate, Jeppe Faber, der fortæller om Port of Aalborgs fokus på at skabe optimale vilkår for grøn omstilling for virksomhederne i vores erhvervspark.

Green Hub Denmark har netop lanceret en ny podcast-serie, og i hvert afsnit sættes to eksperter sammen, der hver især arbejder med grøn omstilling på forskelligt niveau. Her tager de en snak om de teknologier og rammer, der er nødvendige for at nå 70%-reduktionsmålet.

– Vi ønsker med podcasten at afmystificere nogle af de mange buzzwords og teknologier, der nævnes, så både fagfolk og den almene borger med interesse for grøn omstilling får en bedre forståelse af muligheder og udfordringer. Podcast-mediet giver os en mulighed for at gå mere i dybden og fjerne noget kompleksitet, siger Michael Stie Laugesen, Projektchef hos Green Hub Denmark.

Afsnit 1 og 2 kan høres nu

De første to afsnit er netop gået i æteren. I det første afsnit mødes Michael Lundgaard Thomsen, CEO hos Aalborg Portland med Søren Bjerregaard, Adm. direktør hos Cemtec/Hydrogen Valley til en snak om CO2-reduktionsmål, CO2-lagring og Power-to-X’s mulige rolle i at opnå de nationale mål.

I afsnit to mødes Anders Korsgaard, CEO hos Blue World Technologies og Commercial Manager hos Port of Aalborg, Jeppe Faber, og taler om, hvorfor Aalborg og Nordjylland er et attraktivt lokaliseringssted for grønne virksomheder.

Hos Port of Aalborg ser vi os selv som en vigtig driver for den grønne omstilling:

– Vi skal blive ved med at være innovative, og det er vigtigt for Port of Aalborg, at vores kunder er involveret i den grønne omstilling. Desuden er Aalborg et attraktivt lokaliseringssted med et universitet i verdensklasse og unik logistik. Når det kombineres, har vi den rette cocktail for en produktionsvirksomhed, fastslår Jeppe Faber, Commercial Manager hos Port of Aalborg.

Længerevarende aktualitet

Afsnit tre og fire er under udvikling, og planen er at udgive et podcastafsnit hver måned. Podcastens deltagere kan være aktører fra forskning, det offentlige, brancheforeninger, erhvervsliv – herunder både virksomheder, der udvikler eller producerer komponenter til den grønne omstilling eller øvrige virksomheder, der har brug for at sikre en bæredygtig profil.

– Vi undersøger nogle emner med en længerevarende aktualitet end de daglige nyheder. Jobskabelse, grøn omstilling, CO2-reduktionsmål, genanvendelse og erhvervsstrategi. De her emner har et længere tidsperspektiv, og derfor vil man også kunne lytte til vores podcast om 3-6 måneder og stadig opnå noget aktualitet, forklarer Projektchef hos Green Hub Danmark, Michael Stie Laugesen.

Lyt til podcasten her.