Mobilitet på dagsordenen hos Port of Aalborg

I øjeblikket er Port of Aalborg med i EU-projektet, SMaRT, om bæredygtig mobilitet, som Aalborg Kommune er tovholder på. Her er det gode eksempler som Market Analyst og Marketing Manager, Mette Dietz Lilkær, der er med til at vise, hvordan en arbejdsplads kan sætte fokus på grøn pendling til og fra arbejde.

Mette Dietz Lilkær har arbejdet hos Port of Aalborg som Market Analyst and Marketing Manager i et års tid:

– Det er spændende at arbejde hos Port of Aalborg! Jeg brænder for vores formål, som består af tre bundlinjer: Omsætning, arbejdspladser og grøn omstilling. Det vil jeg gerne være med til at arbejde for.

Mette bor sammen med sin familie i Klarup, hvilket giver en distance på ca. 6,5 km. til arbejde. Tidligere lå arbejdspladsen i Nørresundby, som bød på en længere tur, hvorfor Mette til tider også kørte sammen med sin mand. Da jobskiftet til Port of Aalborg betød kortere distance fra hjemmet, og der ikke længere var små børn at hente, besluttede Mette sig for enten at cykle, løbe eller gå på arbejde hver dag.

Glattejernet ligger klar i skuffen

Når man taler om medarbejdermobilitet, er det en stor fordel at have arbejdspladsen med på banen.

– Hos Port of Aalborg er der gode faciliteter til at gå i bad, hvis det er behov for det, forklarer Mette.

Selv har hun ikke brug for bad pga. den forholdsvis korte rute, men har en skiftetrøje med i tasken og et glattejern i skuffen:

– Hvis faciliteterne på arbejdspladsen ikke er i orden, kan det godt være en af barriererne for fx at cykle mere.

Bilen er til noget andet

Selvom hverdagen har stået på en del hjemmearbejde for Mette det seneste års tid, så står cyklen ikke stille:

– Jeg tager som regel cyklen ned for at handle. Der er ikke ret langt, når man bor i en mindre by som Klarup, men jeg oplever da stadig mange, som tager bilen ned at handle.

Hos Mette står cyklen foran bilen og er blevet det naturlige valg. Det er en let måde at få motionen ind i hverdagen. Også det miljømæssige aspekt har betydning:

– Jeg tager også cyklen for at undgå at køre for meget. Små ture kan sagtens tages på cyklen. For mig er bilen til noget andet.

Mobilitet på dagsordenen hos Port of Aalborg

I øjeblikket er Port of Aalborg med i et EU-projekt om bæredygtig mobilitet, som Aalborg Kommune er tovholder på. Projektet hedder SMaRT og har til formål sammen med medarbejdere hos Port of Aalborg at finde gode og mere bæredygtige måder at komme fra A til B på. Motivationen kan være mange; fx fysisk og mental sundhed samt miljø, og de mange gode eksempler er ved at blive samlet nu, så der kan findes gode grønne løsninger til medarbejderne.

Hvis du har gode inputs til, hvordan Port of Aalborgs og andre virksomheders medarbejdere kommer mere grønt til og fra arbejde, så send gerne en mail til Aalborg Kommune på smart@aalborg.dk.

Læs mere om SMaRT-projektet her