Danske Fragtmænds nye lager har rejst sig på Aalborg havn

Opførelsen af Danske Fragtmænds nye lagerfaciliteter ved Aalborg havn har rundet en vigtig milepæl. Den første af seks nye haller er nemlig netop blevet rejst af hovedentreprenør Svend Aage Christiansen A/S.

Opførelsen af Danske Fragtmænds nye lager- og logistikbyggeri på Østhavnen er i fuld gang. Nu er den første hal så rejst i forlængelse af de eksisterende faciliteter på Rørdalsvej, der foruden at sikre større lagerkapacitet samler transportvirksomhedens aktiviteter på Aalborg havn.

– Det er stort for os at se den første hal, som er en terminaltilbygning med faciliteter til pakning af lastbiler, rejse sig. Selvom der blot er nogle hundrede meter mellem vores nuværende lokationer på havnen, ser vi meget frem til at samle vores lager- og logistikfaciliteter på én lokation fremfor fire – og drage nytte af synergierne ved det. Samtidig får vi flere kvadratmeter, og på den måde kan vi i højere grad imødekomme det øgede behov for lagerhoteller og driftstransport, hvilket er muligt takket være et godt samarbejde med Port of Aalborg, som vi lejer faciliteterne af, siger Bo Kristensen, som er terminalchef hos Danske Fragtmænd Aalborg.

Nyt lager skal fremtidssikre Danske Fragtmænd og Port of Aalborg

Port of Aalborg ejer grunden og er bygherre på projektet, der blev sendt i EU-udbud i første halvdel af 2021. Entreprenørvirksomheden Svend Aage Christiansen A/S har været ansvarlig for opførelsen af byggeriet, der omfatter et lagerhotel, en terminaltilbygning og en kranhal.

– Vi er naturligvis glade for at være med til at opføre det nye lager- og logistikcenter, som er et særdeles fremsynet og spændende projekt, og som også qua størrelsen, placeringen og ambitionerne indebærer megen koordinering med byggeriets aktører, som vi har et rigtig godt samarbejde med, lyder det fra projektleder hos Svend Aage Christiansen A/S, Dennis K. Pedersen og tilføjer:

– Nu hvor den første hal er rejst, ser vi frem mod de næste dele af entreprisen, hvor kranhallen kan fremhæves som en særlig opgave, vi glæder os til at se stå færdigopført. Her skal kranbiler kunne køre rundt, og derfor skal byggeriet på 65×60 meter opføres helt uden søjler, og det er altid spændende at stå for opgaver som denne, hvor der er særlige krav til byggeriet.

Hos Port of Aalborg glæder man sig også over det nye byggeri, der er en vigtig del af Nordjysk Transport Center, som over de næste par år udvides med næsten 150.000 kvadratmeter.

– Vi glæder os over at være med til at understøtte den positive udvikling hos Danske Fragtmænd, som har været til stede på havnen gennem mange år. De stigende krav til aktører i logistik- og transportbranchen betyder, at vi i disse år styrker vores logistiske setup markant. Sidste år løftede vi sløret for udvidelsen af Nordjysk Transport Center, som er en vigtig del af fortsat at kunne imødekomme samarbejdspartneres stadigt større efterspørgsel på moderne, multimodale lager- og logistikløsninger, lyder det slutteligt fra Senior Commercial Manager hos Port of Aalborg, Jeppe Faber.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Bo Kristensen, Terminalchef, Danske Fragtmænd, tlf. 72 52 10 40 og bo.kristensen@fragt.dk
  • Dennis K. Pedersen, Projektleder, Svend Aage Christiansen A/S, tlf. 21 41 50 40 og dp@saac.dk
  • Presseservice: Maja Thordahl Schou, Head of Communications, Port of Aalborg A/S, tlf. 22 61 83 08 og mts@portofaalborg.com

Om byggeriet

Areal for de nye faciliteter: 16.000 kvadratmeter
Befæstet areal for de nye faciliteter: 17.400 kvadratmeter
Bygherre: Port of Aalborg Real Estate A/S
Grundejer: Port of Aalborg A/S
Hovedentreprenør: Svend Aage Christiansen A/S
Rådgivende ingeniør: Frandsen & Søndergaard
Totalrådgiver: AK83 Arkitekter
Opførelse: 2021-2022