Peter J. Petersen kom til Aalborg Havn den 1. marts 1991 efter en godkendelse i Aalborg Byråd og har lige siden spillet en afgørende rolle for havnens udvikling:    

- Peter har en stor andel i den positive transformation, som Aalborg Havn har gennemgået, og i den position, som havnen nu har som en af de største havne i Danmark. Peter er utrolig kompetent og besidder specialistviden på et meget højt niveau, og jeg vil derfor takke Peter for hans mangeårige, ihærdige arbejde for havnen, kolleger, kunder og interessenter, siger adm. direktør Claus Holstein fra Aalborg Havn.

Peter J. Petersens efterfølger er udpeget, og det bliver Claus Rosenbeck, 39, der kommer fra en intern stilling i Aalborg Havn som operativ leder. Claus Rosenbeck er i øjeblikket ved at tage en MBA-uddannelse på Aalborg Universitet og har i den seneste tid overtaget flere af Peter J. Petersens opgaver.

- Vi er stolte over, at vi har fundet den nye havnekaptajn internt i virksomheden. Claus Rosenbeck har været i Aalborg Havn i over 13 år og har derfor en dyb indsigt i virksomheden, som bliver et stort aktiv for havnen, slutter Claus Holstein.

Peter J. Petersen fratræden markeres med en reception for alle medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder på havnen den 27. februar 2015.