Uanset om du nærmer dig Østhavnen via Rørdalsvej eller Tranholmvej, kan du se den på lang afstand. En otte meter høj og 12 meter bred konstruktion udformet som en port byder ikke alene velkommen til det pulserende erhvervsområde – den symboliserer også et løfte.

Et løfte om, at erhvervsparken hos landets største indlandshavn, Port of Aalborg, skal være et sted, hvor gode virksomheder med hjælp fra de bedste rammer for udvikling, innovation og samarbejde kan udvikle sig til fremragende virksomheder.

Porten, der er en kæmpeversion af Port of Aalborgs logo, er med andre ord en materialisering af havnens nye udviklingsstrategi, der blev lanceret i 2020, og som rummer store ambitioner om blandt andet at tiltrække 10-15 store virksomheder – fortrinsvis fra udlandet – til området og skabe 5.000 nye arbejdspladser i Aalborg inden 2030. Og det skal blandt andet lykkes gennem massive investeringer i havnens erhvervsområde.

- Virksomheder skal etablere sig hos os, fordi vi skaber rammerne for, at de kan udvikle sig og vækste. Vi er deres gate to great, og det er dét, som det nye vartegn og logo symboliserer. Vi har gennem de seneste mange år skærpet vores fokus på vores aktiviteter på land og derfor investeret massivt i rammerne i vores erhvervsområde, og i den periode er adskillige nye virksomheder kommet til, fortæller adm. direktør Claus Holstein og fortsætter:

- Men vi må på ingen måde hvile på laurbærrene, hvis vi skal realisere vores ambitioner og skabe jobs i Aalborg, og derfor investerer vi frem mod 2030 yderligere to milliarder kroner i at skabe de bedste rammer for udvikling, innovation og samarbejde hos os.

Cementen til det nye vartegn er doneret af Aalborg Portland, der hilser de store ambitioner for udviklingen af erhvervsområdet i Aalborg Øst velkomne:

- Selvom verden i dag er global, er det vigtigt for os forsat at støtte op om vores rødder i Aalborg. Vækst og nye arbejdspladser er afgørende for byens fremtid, og derfor vil vi gerne bakke op om Port of Aalborgs investeringer i at sikre gode rammer for erhvervslivet, siger managing director i Aalborg Portland Michael Lundgaard Thomsen.

Opførelsen af vartegnet blev påbegyndt foråret 2020 og stod klar i efteråret.