Der er gang i væksten på Aalborg Havn.

Målet om en 30 procents stigning på gods på feederruterne fra 2015 til 2016 er blevet overgået med 14 procent.

Det flotte resultat kan blandt andet tilskrives generel vækst hos havnens over 100 virksomheder, to faste feederforbindelser og havnens investering i effektivisering og udbygning af eksempelvis containerterminalen.

- Vi ser hele tiden fremad og er i løbende dialog med kunderne, så vi kan stille den rette kapacitet til rådighed til konkurrencedygtige priser, så snart behovet opstår. Vi stræber hele tiden efter at være mere fleksible og effektive og efter at gøre tingene så intelligent som muligt – og dét, må man sige, lykkedes, siger Claus Holstein, adm. direktør i Aalborg Havn A/S.

Strategi om risikospredning

Succesen kan i høj grad tilskrives den ugentlige feederforbindelse til Rotterdam, og at Aalborg Havn A/S fra december 2015 indgik en aftale med det verdensomspændende franske rederi CMA CGM om en ny feederrute, der hver uge giver nordjyske virksomheder mulighed for at connecte i Hamburg. Ruten fungerede først som own carrier, men i sensommeren 2016 blev ruten åbnet kommercielt og overgik til rederiet Unifeeder, der sejler både på Hamburg og Bremerhaven.

- Aalborg Havn er inde i en særdeles positiv udvikling, hvor flere virksomheder får øje på de muligheder, vi stiller til rådighed. Jo flere virksomheder, der bruger vores services, jo lettere kan vi tiltrække rederier og lave generelle investeringer, hvilket igen kan øge serviceniveauet og tiltrække endnu flere kunder. Det understøtter vores strategi om at satse på flere, ”mindre” kunder i stedet for få, ”store”, hvilket gør os mindre sårbare, siger Rasmus Munk Kolind, account manager i Aalborg Havn A/S.

Bestyrelsesformand i Aalborg Havn, borgmester Thomas Kastrup-Larsen glæder sig over den store stigning i containergods på Aalborg Havn på vegne af hele byen.

- Aalborg Havn er en katalysator for vækst for hele Aalborg. Når vi stiller fleksible, effektive logistikløsninger til rådighed, så kan vi både tiltrække nye virksomheder og give det nordjyske erhvervsliv de bedste muligheder for at udvikle forretningen, siger han.  

Også i 2017 forventes mængden af TEU at stige med minimum 30 procent på feederruterne.