Fra Klarup til Langerak
Siden 1982 har virksomheden haft til huse på Nørremarksvej i Klarup, men efterhånden er den ordreproducerende underleverandørvirksomhed vokset ud af rammerne, fortæller adm. direktør Lars Christiansen. 

- Vi har gennem årene løbende udvidet i Klarup, hvilket betyder, at vores forretning i dag er spredt over flere lokationer på Nørremarksvej, og det giver nogle ulemper blandt andet i forhold til den interne transport. På den nye fabrik samler vi det hele under ét tag, fortæller han og fortsætter: 

- Derudover får vi en fabrik med nye og moderne faciliteter og produktionsredskaber, som er mere end dobbelt så stor som vores nuværende. Vi tror på, at det er et afgørende skridt for den fortsatte udvikling af vores forretning. 

Maskinfabrikken Fuglsang har i dag 3.500 kvadratmeter fordelt på tre matrikler. Den nye fabrik bliver på 8.000 kvadratmeter. 

Nye muligheder
Lars Christiansen fortæller, at overvejelserne om flytningen har stået på gennem et par år, og i den periode har man også overvejet muligheden for at udvide på den nuværende lokation. 

-Vi kunne måske nok have udvidet her i Klarup, men realiteten er, at Klarup er ved at omdanne sig til en by med endnu mere fokus på nye boliger. Vi bor i forvejen tæt på et boligområde, og det er klart, at det giver nogle begrænsninger. Desuden ville vi, hvis vi blev i Klarup, stadig stå med samme logistiske udfordring med de spredte lokationer, siger han og uddyber om årsagen til, at valget faldt på Aalborg Havn:

- Aalborg Havn er et industriområde, hvor vi ikke bliver mødt af de begrænsninger, der er forbundet med at bo i et bymiljø. Ydermere kommer lokationen forhåbentlig også til at åbne nogle døre til nye muligheder.
Opførslen af den nye fabrik igangsættes som beskrevet næste år, og byggeriet forventes færdigt allerede i slutningen af 2019 eller i begyndelsen af 2020. 

Plads til vækst
Hos Aalborg Havn er det netop virksomheder som Maskinfabrikken Fuglsang, som man gerne vil tiltrække. Ifølge salgschef Kjartan Ross er det netop plads til udfoldelse og udvidelse, som ofte tæller højest, når virksomhederne skal finde en ny lokation: 

- Vi har haft et meget højt aktivitetsniveau de seneste år. Eksisterende virksomheder udvider og nye kommer til, og det skyldes netop, at de ikke oplever begrænsninger i deres udfoldelsesmuligheder. Her er logistikken optimeret, og vi hjælper med sparring og rådgivning, så virksomhederne kan drive deres forretning mere intelligent. Derfor er vi naturligvis meget tilfredse med, at Maskinfabrikken Fuglsang nu også bliver en del af erhvervsparken, slutter han. 

For yderligere oplysninger kontakt venligst: 

  • Adm. direktør Lars Christiansen, Maskinfabrikken Fuglsang A/S, tlf. 9832 6066 / mobil 22454231,
    lars@fuglsang-as.dk 
  • Salgschef Kjartan Ross, Aalborg Havn, tlf. dir. 9930 1450 / mobil 2112 1068, kr@aalborghavn.dk 
  • Kommunikationskonsulent Maja Thordahl Schou, Aalborg Havn, tlf. 9930 1528 / mobil 2261 8308, mts@aalborghavn.dk