Den globale logistikvirksomhed Scan Global Logistics, der har ni afdelinger på landsplan, udvidede for få måneder siden med et nyt kontor på Aalborg havn, og netop nu er en virksomhedens første store transportopgaver i Aalborg i fuld gang.

Frem mod september skal virksomheden således stå for transporten af hovedkomponenterne til hele 44 stk. 8 MW-havvindmøller, der skal være en del af det storstilede havvindmølleprojekt, Yunlin Offshore Wind Farm i Taiwanstrædet. Ordregiver er Siemens Gamesa Renewable Energy, der har produceret komponenterne på virksomhedens fabrik i Aalborg, og udskibningen sker fra Aalborg havn.

Projektet vækker glæde hos Scan Global Logistics, som ser mange gode synergier i placeringen på Aalborg havn:

- Det er et stort projekt, og vi meget tilfredse med at have vundet opgaven. Det er desuden helt fantastisk, at vi kan bruge vores egne medarbejdere i Aalborg til opgaven. Det betyder, at det er lokale folk, som står for lastningen og udskibningen, mens vi samtidig kan sikre os, at alting forløber efter planen, fortæller Head of Industrial Projects & Renewable Energy hos Scan Global Logistics Tim Johansen, som samtidig udtrykker stor tilfredshed med faciliteterne på Aalborg havn:

- Faciliteterne på havnen kunne ikke være bedre. Alt fra lastningsområdet til kajområdet har gjort lastningen meget ubesværet. Så vi er på mange måder rigtig glade for at være til stede i Aalborg, siger han.

Det samlede antal udskibninger fra Aalborg tæller i alt ni skibe, hvor der på nuværende tidspunkt er lastet tre. Alle lastninger forventes færdige i september.