Og nu er turen så kommet til Rolls-Royce Marine selv. Virksomheden, der servicerer det maritime erhverv med levering, servicering og reparation af komplette fremdrivningssystemer, har netop underskrevet en lejeaftale med Aalborg Havn, der sikrer, at virksomheden bliver i Aalborg. Pr. den 1. juli 2019 flytter Rolls Royce Marine nemlig ind på Langerak i Aalborg Havns erhvervspark i Aalborg Øst. Her får den maritime servicevirksomhed en grund på 4.500 kvadratmeter med 1.400 bebyggede kvadratmeter. 

- Når man ser på den udvikling, der har været i den del af havneområdet, som Rolls-Royce Marine er placeret i, er det kun naturligt, at vi har samarbejdet med kommunen og byudviklerne i området om en ny lokation. At det bliver i Aalborg, skal ses i lyset af vores virkeområde og de gode medarbejdere, vi allerede har, samt det samarbejde Aalborg Havn har budt ind med, fortæller adm. direktør i Rolls-Royce Marine Aalborg, Peter Studsbjerg og fortsætter:

- Rolls-Royce Marine ser med den nye placering gode muligheder for yderligere udvikling og samarbejde i det industrielle og høje teknologiske miljø, som Aalborg Havn har skabt i området. 

Hos Aalborg Havn glæder man sig ligeledes over den nye aftale, der betyder, at virksomheden og ikke mindst de 40 arbejdspladser bliver i byen og måske endda kan vækste. 

- Vi er rigtig glade for, at Rolls-Royce Marine har valgt at fortsætte med at drive forretning i Aalborg, samt at vi i samarbejde er lykkedes med at komme frem til en god løsning for alle parter. På havnen får virksomheden bedre mulighed for at indfri sit udviklingspotentiale i et miljø, hvor de ikke længere bliver begrænset på parametre som støj, kapacitet, pladsmangel osv., fortæller bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S, Thomas Kastrup-Larsen og uddyber

- Det har hele tiden været afgørende, at udviklingen af havnefronten ikke skulle resultere i tab af virksomheder og dermed arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, at vi har formået at skabe en erhvervspark på Østhavnen, som imødekommer virksomhederne behov, og som udvikler sig i takt med erhvervslivet.

Rolls-Royce Marine bliver den næste i rækken af nye virksomheder på Langerak. Senest blev det offentliggjort, at Maskinfabrikken Fuglsang Eftf. A/S også flytter deres aktiviteter til området. 


For yderligere oplysninger kontakt venligst: 

  • Borgmester og bestyrelsesformand Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg Havn A/S tlf. 9931 1500 og tkl-byraad@aalborg.dk 
  • Adm. direktør Peter Studsbjerg, Rolls-Royce Marine A/S (Denmark), tlf. 9930 3606 og peter.studsbjerg@rolls-royce.com 
  • Presseservice: Kommunikationskonsulent Maja Thordahl Schou, Aalborg Havn A/S, tlf. 9930 1500, tlf. dir. 9930 1528, mobil 2261 8308 og mts@aalborghavn.dk