Der er fart på udviklingen af Port of Aalborgs nyeste udstykning Ankeret, der i disse år omdannes til et attraktivt erhvervsområde med produktion samt gode lager-, kontor- og logistikfaciliteter. Sidste år igangsatte Port of Aalborg opførelsen af det 4.600 kvadratmeter store kontorbyggeri C-House, og nu er arbejdet med opførelsen af fem tilstødende lagerhaller begyndt.

De nye haller, der opføres efter Port of Aalborgs eksisterende Harbour Storage-koncept, har en samlet kapacitet på knap 10.000 kvadratmeter og kan rumme de fleste behov for universallager og lettere produktionsfaciliteter.

- Med opførelsen af fem nye lagerhaller udvider vi vores lagerkapacitet markant. Hallerne har en frihøjde på otte meter og er derfor velegnede til fleksible løsninger, som kan op- og nedskaleres samt indrettes efter behov. Samtidig kan de anvendes til mindre produktionsaktiviteter, hvis det ønskes, fortæller Senior Commercial Manager, Real Estate hos Port of Aalborg, Jeppe Faber

Foruden at blive nabo til det kommende C-House, der efter planen står klar i foråret 2023, er lagerhallerne også tæt forbundet med Port of Aalborgs transportcenter, der i disse år udvides med 150.000 kvadratmeter, og hvor aktører som Danske Fragtmænd, Bring og Mollerup Mølle allerede driver lagerfaciliteter.

- Med placeringen på Ankeret kan lejere kombinere sin lagerløsning med de kommende, topmoderne kontorfaciliteter, mens der også er direkte adgang til et velfungerende, multimodalt logistik-setup med gode transportløsninger på både vand- og landsiden. Derudover er der også rig mulighed for samarbejde og virksomhedssymbioser med andre virksomheder i området, forklarer Jeppe Faber.

Stor efterspørgsel på lagerløsninger: Dialog med lejere er allerede i gang

De nye haller bliver langt fra de første af sin slags i erhvervsområdet i det østlige Aalborg. For at imødekomme det store behov for lagerløsninger har Port of Aalborg i de seneste fire år opført hele 14.000 kvadratmeter universallagerfaciliteter. Senest i 2020, hvor tre tilsvarende haller stod klar.

- For få år siden var lagerkapaciteten i Nordjylland på et kritisk lavpunkt, og vi har derfor siden løbende prioriteret af udvide vores udbud. Med de nye haller øger vi det samlede antal lagerhaller til 12, så vi dels kan imødekomme den efterspørgsel, vi mærker her og nu, men også på længere sigt hvis der opstår et akut behov for sådanne faciliter, lyder det fra Jeppe Faber, der uddyber:

- Vi kan dog konkludere, at interessen stadig er stor, og dialogen med de første potentielle lejere er allerede godt i gang, slutter han.

De fem lagerhaller opføres på Ankeret 12, 14, 16, 18 og 20. De forventes at stå færdigopført i marts 2023.

Fakta om projektet:

Bygherre: Port of Aalborg A/S
Entreprenør: M. Thomsen Støtt A/S
Ingeniør: Viborg Ingeniørerne A/S
Rådgiver: CF Møller
Opførelse: 2022-2023
Samlet størrelse: 9.650 kvadratmeter

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

  • Jeppe Faber, Senior Commercial Manager, Real Estate, Port of Aalborg A/S, tlf. +45 99 30 15 03 og jfa@portofaalborg.com
  • Presseservice: Maja Thordahl Schou, Head of Branding & PR, Port of Aalborg A/S, tlf. 22 61 83 08 og mts@portofaalborg.com