Der sendt 13.000 containere til og fra Aalborg Havn med de to feederruter til henholdsvis Rotterdam og Hamburg siden årsskiftet. I 2015 var tallet for de første tre kvartaler sammenlagt 8500 containere.

Nye aftaler giver pote

Fra december 2015 indgik Aalborg Havn A/S en aftale med det verdensomspændende franske rederi CMA CGM om en ny feederrute, der hver uge giver nordjyske virksomheder mulighed for at connecte i Hamburg. Ruten har indtil videre fungeret som own carrier, men for ganske nyligt blev ruten åbnet kommercielt og overgik til rederiet Unifeeder.

Desuden er verdens største rederi Maersk Line netop begyndt at sende containere med feederruten mellem Aalborg og Rotterdam, som drives af verdens største feederrederi, X-press Container Feeder. Dermed har nordjyske virksomheder siden midten af september haft mulighed for at booke og sende varer med Maersk til og fra de oversøiske forbindelser i Rotterdam. Flere andre af verdens største rederier er allerede kunder på Aalborg-Rotterdam-ruten, blandt andet APL, OOCL og Evergreen.

  • Aalborg Havn er inde i en særdeles positiv spiral, hvor flere virksomheder får øje på de muligheder, vi stiller til rådighed. Og jo flere virksomheder, der bruger vores services, jo lettere kan vi tiltrække rederier og lave generelle investeringer, der igen kan øge serviceniveauet og tiltrække endnu flere kunder, siger Ole Brøndum, salgs- og marketingschef i Aalborg Havn A/S.      

Eksporten fra Aalborg er især af frost- og kølevarer, mens importen hovedsagelig består af tørlast.