Den 16. juli klokken 09:00 lagde krydstogtskibet Magellan til kaj i Aalborg. Dermed var det 30 år siden, at skibet stod færdig på Aalborg Værft og sejlede ud på sin jomfrurejse mod Miami i Florida, USA. Holiday, som skibet blev døbt, tog tre år at bygge og var værftets sidste nybygning. Med plads til 1.800 passagerer og 600 besætningsmedlemmer, ni dæk, en halv snes restauranter, hospital, helsecenter og flere swimmingpools var Holiday dengang både den største passagerskibsnybygning i Skandinavien og den største enkeltskibskontrakt i verden på 1,5 mia. kroner.

 

30 år med store oplevelser

Siden jomfrurejsen i 1985 har Holiday, der blev omdøbt Magellan i vinteren 2014, da det britiske cruiseselskab Cruise & Maritime Voyages overtog skibet, levet et spændende liv. I 2005, da orkanen Katrina ramte byen New Orleans i USA, blev Holiday kaldt ind, og i de efterfølgende to år fungerede hun som midlertidigt krisecenter og hospitalsskib for nogle af de mange mennesker, der mistede deres hjem under stormen. Senere, i 2014, blev Magellan igen taget ud af sin normale rute i det vestlige Caribien og omdannet til 4-stjernet skibshotel under vinter-OL i Sochi i Rusland. 

 

Nostalgisk gensyn

Selvom det er 30 år siden, at skibet stod færdig, og selvom skibet har gennemgået flere renoveringer, er hun aldrig blev glemt for dem, der bragte hende til live. Omkring 3.800 værftsarbejdere var med til at bygge skibet, og mange af dem var mødt op på kajen for at få et gensyn med det imponerende skib. Tilstede var også Aalborg Kananlaug, der bød skibet velkommen med kanonsalut.  

For at markere den specielle begivenhed havde 100 gamle værftsarbejdere fået mulighed for at komme ombord på skibet, hvor den såkaldte Plaque and Keys-ceremoni blev afholdt. Commercial director Christopher Coates benyttede lejligheden til at takke de mange værftsarbejdere for deres flotte stykke arbejde med at bygge skibet. Herefter bød besætningen på en rundvisning, og arrangementet sluttede af med en middag i en af skibets restauranter.  

Ole Brøndum, salgs- og marketingchef i Aalborg Havn, fortæller:  

Der er ingen tvivl om, at Magellan har haft stor betydning for Aalborg – det er byens og værftets stolthed. Det er tydeligt at se med de mange mennesker, der mødte op på kajen for at tage imod skibet, og ikke mindst med den store interesse for det eksklusive arrangement ombord på skibet. Vi er glade for, at Cruise & Maritime Voyages har bragt skibet tilbage til byen og har givet de mange borgere og værftsarbejdere den store oplevelse, det var at gense et af værftets største bedrifter.


Foruden arrangementet ombord på skibet har det i anledningen af 30 års jubilæet også været muligt at rejse med skibet fra Aalborg til endestationen i Tilbury i London. Magellan besøger Aalborg igen til oktober, hvor endnu flere værftsarbejdere kan komme ombord på skibet. 

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst: 

  • Salgs- og marketingchef Ole Brøndum, Aalborg Havn A/S, tlf. 9930 1500, tlf. dir. 9930 1505, mobil 2920 7205 og ob@aalborghavn.dk.
  • Presseservice (herunder foto, tekst, kontakt mv.): Publicity, Lise Grove, tlf. dir. 2420 2571 og e-mail: lise@publicity.dk