- Vi er glade for aftalen med Cembrit, fordi vi nu får mulighed for at se, at forbindelsen og systemet fungerer, fortæller administrerende direktør i Aalborg Havn A/S Claus Holstein, og fortsætter: - Med den første kunde på skinnerne har vi taget et stort skridt på vejen mod en regelmæssig anvendelse af jernbanesporet. Vi håber og tror, at det kan være med til at kickstarte godsbanetransporten i Nordjylland.

Kørslen påbegyndes den 11. juni. Samtidig arbejder Aalborg Kommune på højtryk med at etablere en sænkning af sporet ved Egnsplanvej, som skal gøre Egnsplanvej og stamsporet uafhængige af hinanden. Sænkningen skal være med til at sikre den fremtidige drift samt at understøtte byggeriet af det nye Universitetshospital, således trafikafviklingen forbedres. Derfor vil der være en periode, hvor sporet lukkes midlertidigt.

- Vi ser frem til, at sporet er helt klar til regelmæssig drift, idet vi forventer en øget aktivitet, hvor det kan blive aktuelt med flere ugentligt afgange. Vi får løbende forespørgsler fra virksomheder, der er interesserede i godsbanetransport, så vi ved, at behovet er der, og vi glæder os til at komme i gang, siger Claus Holstein.

Det er den svenske godstransportør Captrain, der står for banekørslerne, mens Danske Fragtmænd håndterer godset, når det kommer ind på Aalborg Havn.

Interessen for godstransport med jernbane har i de seneste år været stigende. Det skyldes blandt andet nye politiske vinde fra både EU og Christiansborg, hvor transport på skinner for både gods og personer opprioriteres. Aalborg Havn forventer, at godstransport kan blive et fremtidigt konkurrenceparameter for Aalborg og for havnen fremadrettet.