Det skal blandt andet gøres gennem udvikling af attraktive erhvervsområder og -ejendomme, og derfor stiller Aalborg Havn i samarbejde med BusinessAalborg nu skarpt på investering og valg af ejendomsfaciliteter i Aalborg:

- Det er altafgørende i forhold til at tiltrække investeringer og virksomheder, at man har erhvervsområder og -ejendomme, der er udviklede og rustet til at møde erhvervslivets fremtidige krav og vilkår. Vi vil derfor belyse de muligheder, der findes i byen, og ikke mindst de udfordringer, som både investorer og lejere i den kommende tid står overfor, fortæller Jeppe Faber, account manager i ejendomme og arealer, Aalborg Havn Logistik A/S.

Det sker på en konference den 6. maj, hvor der primært er fokus på udvikling af erhvervsejendomme i forhold til at øge konkurrencekraften i de transport- og logistikorienterede virksomheder, som er et af styrkeområderne i Aalborg Kommunes erhvervsplan.

På konferencen ses der blandt andet nærmere på udfordringerne i forbindelse med overgangen fra bygningsreglement 2010 (BR 10) til bygningsreglement 2015 (BR 15) og bygningsreglement 2020 (BR 20). Konstruktør og energikonsulent Kim Møller fra Rambøll giver sit bud på, hvordan det nye bygningsregulativ påvirker byggepriserne. Blandt de øvrige oplægsholdere er også Aalborg Kommunes erhvervschef Tonny Skovsted Thorup og erhvervskonsulent John Büchler, der vil tale om betydningen af erhvervsejendomme i Region Nordjylland, og hvordan man formår at fastholde og tiltrække investeringer, virksomheder og arbejdspladser. Afdelingsdirektør i Nordjyske Bank Jacob Jensen giver desuden bankernes syn på finansiering af domicil-, lager- og logistikejendomme.

Konferencen finder sted på Aalborg Havn, der er det hurtigst voksende erhvervsområde i Nordjylland og en af Aalborgs største ejendomsbesiddere med 420 ha erhvervsareal og 130.000 m2 bygninger. Aalborg Havn har over de seneste fem år opført knap 28.000 m2 erhvervsbygninger og tilkøbt yderligere 4.000 m2. Udlejning af bygninger og arealer udgør over halvdelen af havnens samlede omsætning.

Arrangementet er gratis, og tilmelding skal ske senest den 29. april til lb@aalborghavn.dk.