Nu har Springeren modtaget en donation på 250.000 kroner fra Aalborg Havn og Hedegaard, som skal gå til videreudvikling af museets maritime udstillinger.

- Som selvejende institution er vi meget afhængige af donationer som disse, så derfor er vi utrolig glade og taknemmelige for, at vi nu kan etablere en ny udstilling om Hedegaard, som jo er en helt central del af havnens historie. Hedegaard har mere end 100 år på bagen, og vi synes, at der mangler en fortælling om virksomhedens spændende historie og centrale rolle på havnen, lyder det fra Mads Sølver Pedersen, der er direktør hos Springeren. 

For at etablere den nye udstilling om Hedegaard har Springeren for første gang i 27 år ansat en historiker, som skal dykke ned i virksomhedens historie. Udover at blive en fast del af Springerens udstillinger på Vestre Fjordvej 81, skal fortællingen om Hedegaard desuden være en del af ”Fjorden & Byen” – en ny mobil udstilling i samarbejde med Aalborg Havn, Aalborg Kommune og Himmerland Boligselskab, der går i luften i oktober 2019. 

- Vi vil rigtig gerne have fat i de borgere, der ikke er vant til at gå på museum, og derfor lancerer vi nu en helt ny, transportabel udstilling. ”Fjorden & Byen” kan sættes op på bare en time, og det er planen, at den blandt andet skal vises frem på skoler, arbejdspladser og i fritidsklubber for at oplyse borgerne om Aalborgs helt centrale, maritime begivenheder, fortæller Mads Sølver Pedersen.

Hos Hedegaard er adm. direktør Søren Rathcke meget begejstret for at være med til at støtte en udstilling, der kan være med til at illustrere, hvor vigtigt det er, at vandvej og by spiller sammen: 

- Dette sammenspil har jo gennem alle årene været det muliges kunst, og det er vigtigt for eftertiden at være bevidst om. At Hedegaard med sine godt 100 års tilstedeværelse på havnen også er en del af Springerens udstilling gør det naturligvis ekstra interessant for os, siger han. 

Claus Holstein, der er adm. direktør hos Aalborg Havn, er også glad for at kunne hjælpe med at videreudvikle Springerens arbejde:

- Springeren er jo en helt særlig attraktion i Aalborg, der samler fortællingerne om byens maritime begivenheder på en måde, der både er oplysende og underholdende, og derfor henvender sig til hele familien. Vi er rigtig glade for, at vi har mulighed for at hjælpe Springeren med at etablere endnu flere maritime udstillinger, pointerer han. 

Springeren åbnede for første gang i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum og råder i dag over mere end 15.000 kvadratmeter. 

Donationen fra Hedegaard Agro og Aalborg Havn kommer fra en pulje af midler, der blev etableret i forbindelse med Projekt MurMal i Nørresundby.

For yderligere oplysninger kontakt venligst: 

  • Direktør Mads Sølver Pedersen, Springeren, tlf. 9811 7803 og mads@springeren-maritimt.dk  
  • Adm. direktør Søren Rathcke, Hedegaard Agro, tlf. 99 36 17 00 og sr@hedegaard-as.dk   
  • Adm. direktør Claus Holstein, Aalborg Havn, tlf. 9930 1501 og ch@aalborghavn.dk