Bragte byens stolthed hjem

Christopher Coates modtog ikke kun ”Aalborg Hotdog of Honour” for de mange besøg i Aalborg, men også for at bringe skibet Magellan (tidligere Holiday) tilbage til byen, hvor det blev bygget i 1985. Det var første gang, siden skibet forlod Aalborg Værft for 30 år siden, at det var tilbage i sin fødeby – til stor glæde for de mange gamle værftsarbejdere, der var med til bygge skibet.

Ole Brøndum, salgs- og marketingchef i Aalborg Havn, fortæller:

- Det var helt nærliggende at give Christopher Coates ”Aalborg Hotdog of Honour”. Vi har et godt samarbejde, og han har adskillige gange besøgt Aalborg med både ”Marco Polo” og ”Ocean Countess”. Derudover skal prisen også ses som et stort tak for at bringe ”Magellan” tilbage til Aalborg og dermed give byen, borgere og ikke mindst de tidligere medarbejdere på Aalborg Værft den store oplevelse, det var at se og gense et af værftets største bedrifter.  ​

Magellan, der blev døbt Holiday tilbage i 1985, er flagskibet i CMV’s flåde på i alt otte skibe. CVM overtog Magellan i foråret 2015, hvor de gav skibets dets nuværende navn. 


Aalborg ”Happy Hotdog” Havn 

Siden 2011, hvor Aalborg Havn indviede deres nye krydstogtkaj, har Aalborg været kendt af krydstogtgæster fra hele verden som ”Happy Hotdog Havn”. Dengang var det ment som en anerledes og sjov måde at give krydstogtgæsterne en typisk dansk oplevelse, som de ville kunne huske. Men den traditionelle danske spise med ketchup, remolade, ristede løg og syltede agurker var så populær, at krydstogtsgæster lige siden er blevet budt på en gratis hotdog som noget af det første, når de går i land i Aalborg.  

- Vi vil gerne vise, at vi er sætter pris på de mange gæster, der besøger byen, og derfor kvitterer vi ved at servere et stykke dansk kultur – helt gratis. De fleste synes, at det er en sjov gestus – og heldigvis falder hotdogsene også i de flestes smag, siger Lars Bech, cruise manager i VisitAalborg.​

 

Den lokale og anerkendte bronze-kunster, Lene Steffensen, har med udgangspunkt i ”Happy Hotdog Port” som et symbol på byens gæstfrihed produceret et begrænset antal bronze-hotdogs. Indtil videre har kun 5 personer modtaget ”Aalborg Hotdog of Honour”.


For yderligere oplysninger kontakt venligst: 

  • Salgs- og marketingchef Ole Brøndum, Aalborg Havn A/S, tlf. 9930 1500, tlf. dir. 9930 1505, mobil 2920 7205 og ob@aalborghavn.dk.
  • Presseservice (herunder foto, tekst, kontakt mv.): Publicity, Lise Grove, tlf. dir. 2420 2571 og e-mail: lise@publicity.dk