Det er bl.a. en intensiveret salgs- og markedsføringsindsats fra VisitAalborgs og Aalborg Havns side, der ligger til grund for succesen med at få det rekordhøje antal krydstogtskibe til byen. For at servicere de mange gæster endnu bedre end hidtil, har Aalborg Kommune og Aalborg Havn nu investereret 1 mio. kr. i et nyt velkomstområde:
 
- Både Aalborg Kommune, VisitAalborg og Aalborg Havn prioriterer krydstogtsgæsterne højt, og med det rekordstore antal anløb, vi står over for, er det ekstremt vigtigt, at de rejsende føler sig godt behandlet, hvis vi skal gøre os forhåbninger om, at de kommer igen, forklarer Ole Brøndum fra Aalborg Havn, og fortsætter: - Med det nye velkomstområde kan vi tilbyde gæsterne et professionelt set-up og vise, at vi værdsætter deres besøg.
 
Velkomstområdet, som skal tage imod gæsterne, når de træder ud på kajen i Aalborg, omfatter fire åbne ”containere”, der udformes som pavilloner og indrettes med loungeområde, turistinformation og souvenirbutik, som de rejsende kan benytte sig af, før de tager på guidede ture rundt i byen, og inden de igen stiger ombord på skibet og forlader havnen. Hidtil har velkomstområdet ved Honnørkajen bestået af et telt med byggehegn som afspærring, og den nye løsning skal være med til at forbedre forholdene for de mange krydstogtgæster, der kommer fra hele verden.
 
DC Supply i Nørresundby leverer det nye velkomstområde, der udformes og indrettes som hyggelige pavilloner. Ibrugtagningen af modtageområdet sker i april 2015, hvor årets første krydstogtskibe anløber Aalborg.