I år var ingen undtagelse, da AAU Racing-holdet i juli deltog i Formula Student på Hockenheim-ringen i Tyskland, hvor de dystede mod 120 andre universiteter i forskellige discipliner. Senest har holdet deltaget i Baltic Open, der er AAUs eget løb. Bilen, som har taget omkring tre år at bygge, kan give selv en Ferrari kamp til stregen: 

- Vi kører med stor motor – faktisk så stor, som det er tilladt. Derudover har vi haft fokus på at lave en bil, der er nem at køre, og som kan nå hele vejen til målstregen. Ikke alle biler kan prale af det, men det har været vigtigt for os, at den er pålidelig, fortæller holdkaptajn Morten Nør. 

Til Formula Student skal bilen leve op til forskellige regler og bliver også bedømt på en række mekaniske og tekniske parametre, fx acceleration, bilens evne til at klare sving og andre forhindringer samt bilens brændstofforbrug. Derudover skal de studerende præsentere en business case for et dommerpanel, der bl.a. består af virksomheder som Rolls-Royce og Airbus.

Udbytterigt projekt    

Arbejdet med racerbilen, der har involveret omkring 20 studerende fra uddannelserne industriel design og virksomhedsøkonomi samt maskin-, software- og elektronikingeniør-uddannelserne, foregår i fritiden og er for alle, der har lyst og ikke mindst gåpåmod. Men det er ikke kun for sjov – projektet er nemlig med til at give de studerende dyrebar erfaring, så de bliver bedre rustet til arbejdsmarkedet: 

- Motivationen er at blive bedre ingeniører. Vi får prøvet nogle ting af i praksis og får mulighed for at rode med noget af det, som vi normalt kun læser og skriver om, siger Morten Nør. 

 

Lokal opbakning

AAU Racing støttes af universitetet og en række private sponsorer. En af dem er Aalborg Havn, der er glad for at kunne bakke op omkring de studerendes transportprojekter: 

- Vi synes, at det er spændende projekt, hvor de studerende er med til at undersøge og arbejde med transport og optimering af energi og effekt. Det er emner, som fuldt ud matcher Aalborg Havns mission om at være stærk på logistik og samarbejde, siger adm. direktør i Aalborg Havn Claus Holstein.  

 

Foruden at bygge en bil, der kan konkurrere med større bilproducenter, har dette års AAU Racing-team også arbejdet med at udvikle letvægtsbiler og nyere og smartere løsninger.

AAU Racing-holdet opnåede flere gode resultater til Formula Student Germany, men grundet motorproblemer måtte bilen desværre udgå af konkurrencen på en af løbet sidste dage. Trods ærgrelsen var det en meget lærerig uge for hele holdet.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst: 

  • Salgs- og marketingchef Ole Brøndum, Aalborg Havn A/S, tlf. 9930 1500, tlf. dir. 9930 1505, mobil 2920 7205 og ob@aalborghavn.dk.
  • Presseservice (herunder foto, tekst, kontakt mv.): Publicity, Lise Grove, tlf. dir. 2420 2571 og e-mail: lise@publicity.dk