Systemet måler ved hjælp af sensorer, der er monteret langs vejene fra havnen og på motorvejen, køretiden for de forskellige ruter og skal spare trafikanter for forsinkelser:
 
- Stigende aktivitet giver stigende trængsel, og det mærker vi i form af trængsel på vejene til og fra havnen. Ofte kan du spare relativt mange minutter ved at køre ”den rigtige vej”, og ved at give trafikanterne information omkring køretiderne kan vi gøre det lettere for dem at begå sig på havneområdet og slippe for eventuelle køer og spildtid, fortæller teknisk chef i Aalborg havn A/S Mette Schmidt.
 
Trafiksystemet er leveret af nordjyske Blip Systems, der sammen med COWI udfører beregningerne, og viser de aktuelle køretider i minutter mellem Østhavnen og E45/E39 via Rørdalsvej, Ø. Uttrup Vej, Humlebakken og Universitetsboulevarden.

Aalborg Havns trafikmålinger skal ikke kun afhjælpe den nuværende trængselsproblematik på havnen, men er også en del af en mere langsigtet plan om at lette trafikken i Aalborg Øst. Når det nye Universitetshospital i 2020 står færdigt, vil omkring 13.000 ekstra biler benytte nogle af de i forvejen tæt trafikerede veje i Aalborg Øst, og derfor bliver muligheden for at køre af andre veje endnu vigtigere. Aalborg Havn håber samtidig at kunne være med til at inspirere andre nordjyske virksomheder til at tænke i smarte logistiske løsninger:
 
- Hvis vi kan bruge teknologien til at gøre tingene lidt smartere og lidt mere intelligent, så synes vi, at vi skal gøre det, siger Mette Schmidt, og fortsætter: - Vi håber, at trafikinformationen ude på havnen er startskuddet til, at flere virksomheder i Nordjylland vælger at tilbyde lignede services. Rigtig mange virksomheder og mennesker kan have glæde af disse informationer, eksempelvis i lufthavnen, i City Syd eller i og ved andre store virksomheder, hvor trafikken er tæt.

Trafikanter kan med deres smartphones og tablets gå ind på Aalborg Havns hjemmeside, hvor trafikinformationen hele tiden er tilgængelig. Aalborg Havn planlægger desuden at formidle kørselstiderne på fysiske tavler ved udkørselsvejene til havneområdet.