Ja - nordjyderne holder af at se de imponerende krydstogtskibe i Limfjorden, og nu opfordrer Aalborg Havn borgerne til at dele billederne med hinanden og samtidig deltage i en konkurrence om at tage et billede, der formår at fange historien om Aalborg som krydstogtdestination. 

Især på onsdag 24. maj mellem klokken 13.00 og 13.30 er der mulighed for at indfange historien om Aalborg som populær destination, når de to søsterskibe Viking Sea og Viking Sky krydser hinanden henholdsvis ud fra og ind til Honnørkajen.

  • Det er første gang overhovedet, vi har et dobbeltanløb i Aalborg og i Limfjorden, og det bliver med garanti en stor oplevelse at se to så imponerende skibe navigere forbi hinanden inde i Centralhavnensiger Michael Rosenkilde Lund, account manager i Aalborg Havn Logistik A/S.

Når du ikke selv at se dobbeltanløbet den 24. maj, så vil der heldigvis være to chancer mere denne sæson, henholdsvis 16. august og 22. august. Magellan, som blev bygget på Aalborg Værft i 1985 og dengang hed Holiday, vil være ét af skibene under dobbeltanløbet 22. august.  

Dommerkomitéen kommer til at bestå af pressefotografer fra Nordjyske Medier, der vil lægge speciel vægt på fotografens evne til at fortælle en historie med sit foto.

Præmierne vil være i den maritime ånd, da det bedste billede får et gavekort til Musikkens Hus ved Aalborgs havnefront på 1.500 kr., og anden- og tredjepladsen får gavekort til brunch på Musikkens Spisehus med ledsager og flot udsigt over fjorden. 

Sidste frist for deltagelse er 8. oktober 2017, hvor Magellan atter kommer til Aalborg og samtidig markerer sæsonens afslutning. 

Billeder skal sendes til info@aalborghavn.dk. Skriv ”fotokonkurrence” i emnefeltet. Samtidig er du meget velkommen til at slå billeder op på Aalborg Havns Facebookside og på Instagram under #cruiseaalborg.

Når du deltager i konkurrencen, frasiger du dig rettighederne til billedet og tillader Aalborg Havn at bruge det vederlagsfrit i andre havnerelaterede sammenhænge. 

Du kan se rækken af anløb på http://aalborghavn.dk/cruise.aspx eller følge Aalborg Havn på Facebook, hvor anløb løbende annonceres. 

Konkurrencen skydes i gang onsdag den 24. maj.

Foto: Frederik Holm Bonde Christiansen, som tog billedet af Viking Star i morgentågen ved Rærup sidste sæson og lagde det på havnens Facebookside.

 

Fakta – Fotokonkurrence #cruiseaalborg

Alle kan deltage i konkurrencen, og du kan deltage med så mange billeder, som du ønsker.

Det primære bedømmelseskriterie er evnen til at fortælle historien om krydstogtskibe i Limfjorden gennem sit billede.

Billederne bedømmes af en dommerkomité af pressefotografer fra Nordjyske Medier.

Hovedpræmien er et gavekort på 1.500 kr. til valgfri oplevelser i Musikkens Hus. Anden- og tredjepræmien er brunch med ledsager i Musikkens Spisehus. 

Konkurrencebidrag skal sendes til info@aalborghavn.dk. Skriv ”Fotokonkurrence” i emnefeltet og husk at skrive dit navn, din by og telefonnummer i mailen.

Vinderen annonceres mandag 9. oktober og vil få direkte besked.

Ved indsendelse af billeder frasiger fotografen sig samtidig ophavsretten.