- Når vi vælger at udvide med endnu et anlæg på Aalborg Havn, er det fordi vi ser en oplagt mulighed for at gøre en forskel for miljøet. Vi får her en grund med en god beliggenhed, der giver os gode muligheder for at håndtere byggeaffald herfra fremover. Vi ser frem til at styrke samarbejdet med Aalborg Havn, som vi kender særdeles godt – og som ligesom os selv prioriterer miljø og energi højt, siger regionsdirektør Jan Glerup fra RGS Nordic.

Fokus på genanvendelse 
RGS Nordic er specialister i at modtage og behandle jord og byggeaffald. Og fra 35 behandlingsanlæg spredt over hele Norden håndterer de omtrent tre millioner tons jord, vand og bygningsaffald årligt. 

Med udvidelsen i det nordjyske forfølger RGS Nordic både sin ambitiøse vækststrategi om at være ledende aktør på sit felt i Norden – og sine visioner om at gøre en reel forskel for miljøet. Det sker blandt andet med afsæt i cirkulær økonomi, hvor jord og byggeaffald behandles, så det kan genanvendes i nye byggeprojekter.  

- Vi har fokus på at udnytte ressourcerne og holde dem i et konstant kredsløb, hvor materialerne kan bruges igen og igen. Når vi for eksempel knuser beton og lader den indgå i produktionen af ny beton, så har vi skabt en cyklus, der kan gentages igen og igen til stor gavn for miljøet, lyder det fra bæredygtighedschef Ebbe Naamansen fra RGS Nordic.

Visionært samarbejde
RGS Nordic har i forvejen et behandlingsanlæg på Rørdalsvej i Aalborg Øst, og derfor er Aalborg Havn og RGS Nordic allerede gamle kendinge. 

- Vi tror på, at vi i samspil med RGS Nordic kan gøre en forskel for miljøet. Derudover er vi glade for at udvide samarbejdet med en så anerkendt aktør i branchen som RGS Nordic, der med skarpe visioner for miljøet er en stor gevinst for havnen og for byen. Vi har kendt RGS Nordic igennem mange år, så vi ved, at vi her får en pålidelig og professionel samarbejdspartner, siger adm. direktør Claus Holstein fra Aalborg Havn.

Aalborg Havn er i fuld gang med klargøring af grunden, så RGS Nordic kan rykke ind på havnen i løbet af foråret 2018. 

For yderligere information kontakt:
Jan Glerup, Regionsdirektør RGS Nordic, 2019 9279 eller jgle@rgsnordic.com
Claus Holstein, adm. direktør, Aalborg Havn: 9930 1501 eller ch@aalborghavn.dk