Det er i den forbindelse, at Aalborg Havn nu opstarter et nyt initiativ, hvor elever i Aalborg Kommune kan komme på besøg på havnen og få større indsigt i havnedrift og erhvervslivet generelt:
 
- Vi støtter gerne op om de unges uddannelse og synes, at det er en god ide, at de unge får større berøring med erhvervslivet allerede i grundskolen. Vi har en lang tradition for at have praktikanter, elever og lærlinge på havnen og kan se en klar fordel i, at de unge endnu tidligere får øjnene op for arbejdsmarkedet og de karrieremuligheder, vi tilbyder, siger salgs-og marketingchef Ole Brøndum fra Aalborg Havn Logistik A/S.
 
Tilbuddet til skoler og elever om at besøge Aalborg Havn indebærer rundvisning på havnen og efterfølgende undervisning med fokus på fagene geografi, innovation og entreprenørskab samt samfundsfag. Her stilles der skarpt på emner som by- og erhvervsudvikling, bæredygtighed, ressourceudnyttelse og klima, og eleverne får bl.a. mulighed for at undersøge, hvad der gør havnen innovativ og bæredygtig. Undervisningsmaterialet, som stilles til rådighed for lærer og elever, er udarbejdet af Aalborg Havn ud fra Undervisningsministeriets mål for de enkelte fag og giver elever og lærere mulighed for at forberede sig på besøget samt efterfølgende at inddrage deres oplevelser i undervisningen.
 
Undervisningsmaterialet og besøgene, der er rettet mod udskolingen, skal foruden at styrke elevernes faglige horisont også udvide kendskabet til havnen:
 
- De unge mennesker kommer fra en by, hvor havnen og fjorden er vigtige elementer, men mange unge er ikke klar over, hvad havnen er for en størrelse. Det håber vi at kunne give større forståelse for via undervisningsmaterialet og et forhåbentligt stort antal besøg, siger Ole Brøndum.
 
De første elever besøgte Aalborg Havn i torsdags, og havnen forventer, at man fremover kan tilbyde rundvisning og undervisning til to hold elever om måneden. Undervisningsmaterialet vil være til rådighed på Aalborg Havns hjemmeside inden for de kommende 14 dage.
 
For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Salgs- og marketingchef Ole Brøndum, Aalborg Havn A/S, tlf. 9930 1500, tlf. dir. 9930 1505, mobil 2920 7205 og ob@aalborghavn.dk
Presseservice (herunder foto, tekst, kontakt mv.): Conexia PR, Esben Lind, tlf. dir. 2514 5816 og esben@conexiapr.dk