Aalborg Havn har netop lavet en aftale med den nederlandske virksomhed Akzo Nobel Salt A/S om at være distributionscentrum for gigantiske mængder vejsalt henover vinteren. 

Akzo Nobel Salt A/S har adresse i Mariager, hvor virksomheden udvinder salt fra en salthorst, men denne vinter er det nødvendigt at importere for at fylde lagrene af vejsalt op. 

- Hvor meget vi importerer afhænger naturligvis af, hvor hård vinteren bliver, men vi regner med 70.000 – 100.000 tons, der går over kajen i Aalborg, siger Kim Holleufer, salgschef i Akzo Nobel Salt A/S.

Efter losning på Aalborg Havn vil vejsaltet via lastbiler blive distribueret ud til kunder i hele Jylland og på Fyn eller blive kørt til lageret i Mariager. Op til 4.000 tons vil blive kørt ud i landet fra Aalborg Havn på dage, hvor et skib med vejsalt anløber.

Gode faciliteter

Akzo Nobel Salt A/S har sin egen havn i Mariager, men her er der ikke dybt nok til at sejle ind med skibene, der kan have fra 5.000 til 20.000 tons vejsalt med i lasten på en gang. 

- Så dybden er naturligvis hovedårsagen til, at vi har lavet et samarbejde med Aalborg Havn, men derudover tilbydes der også god service, og der er gode faciliteter i forhold til kraner. Slutteligt har vi mange kunder her i Nordjylland, siger Kim Holleufer.

I Aalborg Havn A/S ser salgs- og marketingschef Ole Brøndum frem til samarbejdet.

- Vi ser os selv som en ideel samarbejdspartner til distribution af gods for virksomheder i Nordjylland – og vi er glade for samarbejdet med så stor en virksomhed, siger han. 

Akzonobel er et nederlandskbaseret, multinationalt selskab med aktiviteter i 80 lande. Virksomheden beskæftiger omkring 45.000 mennesker.

AkzoNobel Danmark består blandt andet af Akzo Nobel Salt A/S, der udvinder og sælger salt til industrien og til private.

Næste skib med vejsalt ankommer onsdag 30. november med min. 8.100 tons, som losses torsdag 1. december.